Loading

Menu

Przedstawiamy naszą kartę menu

Przystawki

Startery na dobry początek
  • Roast beef podany na rukoli pod płatkami parmezanu
  • Bruschetta z cebulką, pomidorami i mozarellą na mixie sałat
  • Marynowane płatki kurczaka na mixie sałat w aromacie octu balsamicznego
  • Roladka z borowikami i beszamelem na sosie z cukinii z parmezanem
  • Grillowana polędwica wieprzowa z sałatką z granatu i melona
  • Talarki z indyka w aromacie imbirowo-malinowym
  • Galantyna z indyka z nutką brzoskwini i pastą z białych trufli
  • Roladka z wędzonego łososia z białym puchem serowym i galaretką z zielonego ogórka na aromatycznym carpaccio z czerwonego buraka
  • Półgęsek z kompensowanym burakiem, musem z pieczonego jabłka, pudrem z koziego sera
  • Skoki królicze podane na kremowym musie pietruszkowym z dodakiem rucoli, pomidorów semi-dry i płatkami Grana Padano
  • Salsa pomidorowa z ricottą i anchois serwowana z grzanką czosnkową

Zupy

Rozgrzewające zupy o wielu smakach
  • Rosół z wiejskiej kury z domowym makaronem/z pierożkami
  • Zupa cebulowa z grzanką serową
  • Krem brokułowy z grzankami czosnkowymi
  • Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
  • Szlachetna zupa borowikowa z groszkiem ptysiowym
  • Krem z białych warzyw i młodego czosnku z jajkiem przepiórczym
  • Krem pomidorowo – paprykowy
  • Krem z buraczków z krutonami i jajkiem
  • Krem z cukinii i wędzonego łososia z paluchem z ciasta francuskiego
  • Krem z dyni z płatkami kurczaka i migdałami
  • Złocisty bulion z gęsiny z pulpecikami cielęcymi i makaronem marchewkowym

Danie główne

Najważniejsze danie w karcie menu
  • Tradycyjny kotlet schabowy z pieczarkami
  • Zawijaniec z indyka w sosie brandy
  • Kieszeń a’ la Dworek faszerowana indykiem z warzywami i wątróbką
  • Roladki z indyka z farszem porowo- pieczarkowym
  • Zrazy wołowe faszerowane boczkiem, cebulą i ogórkiem
  • Pierś z kurczaka w płatkach kukurydzianych
  • Bite polędwiczki w sosie kurkowym
  • Udko z kaczki w sosie różanym
  • Roladki wieprzowe nadziewane kapustą, boczkiem i pieczarkami w sosie kminkowym
  • Zraziki wołowe z farszem grzybowo-cebulowym podane z sosem śmietanowym
  • Pierś z kurczaka z nadzieniem szpinakowo-serowym pod chmurką sosu parmezanowego
  • Rolada ze schabu otulona chrupiącym boczkiem w  sosie kurkowym/ rozmarynowym
  • Sztufada wołowa w sosie własnym
  • Pierś z kaczki z musem pomarańczowym

Desery

Słodki przystanek, na ciepło lub na zimno
  • Marynowana gruszka z gałką lodów waniliowych w sosie czekoladowym  z prażonymi migdałami
  • Puchar lodowy z owocami/bakaliami i bitą śmietaną
  • Panna cotta z sosem malinowym
  • Duet lodowy z konfiturą z marynowanych  śliwek w czerwonym winie
  • Szarlotka na ciepło z gałką lodów waniliowych
  • Mrożony nugat z migdałami z sosem czekoladowym lub śliwkowym
  • Puchar lodów waniliowych z gorącymi malinami
  • Prażone jabłko wypełnione musem różanym na sosie malinowo-waniliowym
  • Pucharek Tiramisu
  • Czekoladowy fondant z gałką lodów miętowych i sosem malinowym
  • Strudel jabłkowo-gruszkowy na sosie waniliowym z gałką lodów gruszkowych
  • Mini pancakes z prażonymi jabłkami i rodzynkami, sorbetem z borówki amer. i syropem klonowym
  • Mus czekoladowo-porzeczkowy z pieczoną białą czekoladą z ciekłym żelem mango marakuja
  • Krem curstad z parzonym jogurtem i kawiorem malinowym

Dania kolacyjne

Dodatkowe propozycje dań na ciepło
  • Comber z królika nadziewany indykiem w aromatycznym sosie ziołowym
  • Filet z kurczaka otoczony chrupiącym boczkiem z sosem bazyliowo-czosnkowym
  • Szaszłyk z karkówki/z indyka przekładany wędzonką i warzywami
  • Cordon  Bleu
  • Gulasz burgundzki
  • Filet z pstrąga  pod płatkami migdałowymi podany na sosie z zielonego szczypiorku
  • Filet z łososia w sosie koperkowo-cytrynowym
  • Sandacz w sosie porowym
  • Polędwica z dorsza z makaronem Tagliatelle w sosie winnym z bukietem warzyw
  • Rolada z indyka z farszem marchewkowo-szpinakowym na sosie z suszonych pomidorów i żurawiny
  • Żeberka duszone w kapuście z kminkiem
  • Szaszłyk z karkówki/z indyka przekładany wędzonką i warzywami
  • Pieczeń wieprzowa w sosie myśliwskim
  • Schab ze śliwką w sosie własnym
  • Roladki  z kurczaka nadziewane pieczarkami, grzankami, serem i szynką
  • Schab ze szczyptą kminku w sosie żubrówkowo-śliwkowym
  • Ragout z wołowiny na ostro
  • Barszcz podany z krokietem/ z pasztecikiem/ z sakiewką rozmaitości
  • Gulasz  Strogonow
  • Żur małopolski z jajkiem i kiełbasą
  • Bigos myśliwego
  • Bogracz z kładzionymi kluskami
  • Zupa meksykańska

Zimna płyta

Małe co nieco na ząb
  • Półmisek wędlin i mięs pieczonych:
    – Kiełbasa wiejska, kabanos, szynka wiejska
    – Karczek pieczony szpikowany czosnkiem
    – Zawijaniec z indyka z koperkiem i pietruszką
    – Pasztet po staropolsku
    – Boczek z ziołami i musztardą francuską
  •  Jajka nadziewane musem:
    – Pieczarkowym
    – Tuńczykowym
    – Szczypiorkowo-ziołowym
    – Chrzanowym
    – Musztardowym
    – Z łososia wędzonego zdobione ikrą
  • Sałatki:
    – Tradycyjna jarzynowa
    – Z wędzonego łososia
    – Ryżowa z szynką i prażonym słonecznikiem
    – Ziemniaczana z boczkiem i pietruszką
    – Grecka z serem feta i oliwkami
    – Przekładaniec tuńczykowy
    – Meksykańska
    – Z szynką, porem i jajkiem
    – Z makaronem Farfalle i warzywami
    – Z kurczakiem, ananasem i porem
    – Z kaszą Kus-kus i warzywami
    – Z marynowanym selerem, szynką i żółtym serem
    – Z granatu i melona
    – Litewska
    – Georgia
    – Gyros
  • Ryby:
    – Śledzie: w oleju, w śmietanie,
    po mazursku, w zalewie octowej
    – Ryba po grecku
    – Tatar śledziowy z orzechami i grzankami
    z chrupiącą cebulką
  • Galarety:
    – Galaretki drobiowe/ wieprzowe/ warzywne
    – Galantyna wiosenna
    – Schab w galarecie
    – Ozorki w galarecie
    – Fileciki  łososia w galarecie
    – Szynka ze szparagami w galarecie
  • Zakąski: 
    – Roladki z łososiem norweskim
    – Śliwka zapiekana w boczku
    – Volaventy z pastami
    – Marynaty  mix
    – Rolady serowe
  • Sosy zimne do mięs:
    – Tatarski, Musztardowy, Chrzanowy,
    – Tysiąca wysp, Remoulade, Tzatziki,
    – Salsa meksykańska, Cumberland
  • Owoce całe i krojone
  • Pieczywo mieszane (pszenne i razowe/ziarniste)
  • Napoje zimne (pepsi, mirinda, 7up, soki owocowe
    (jabłko, pomarańcza), woda z cytryną i woda gazowana)
  • Napoje gorące (kawa parzona, herbata )

 

Stół wiejski

Bufet z tradycyjnymi swojskimi potrawami
  • Dania na ciepło:
    – Żeberka w miodzie zapiekane
    – Żeberka w kapuście zasmażanej
    – Żeberka w sosie barbecue
    – Biała kiełbasa z kapustą zasmażaną
    – Golonki w sosie porto
    – Pierogi do wyboru: ruskie, z kapustą i grzybami
    z mięsem, ze szpinakiem
  • Na zimno:
    – Szynka marynowana z kością
    – Kaszanka
    – Salceson
    – Schab ze śliwką
    – Kiełbasa wiejska
    – Rolada boczkowa
    – Ogórki kiszone/ małosolne
    – Smalec
    – Chleb wiejski
    – Masełka smakowe

FingerFood

Bufet z ciekawie podanymi przekąskami
  • Przekąski zimne:
    – Conchiglioni z ricottą i wędzonym łososiem
    – Roladki z grillowanych bakłażanów nadziewane serem feta i suszonymi pomidorami
    – Roladki z cukinii nadziewane kozim serem z zielonym pieprzem
    – Roladki z zielonych szparagów i szynki parmeńskiej
    – Pomidorki koktajlowe z mini kulkami z mozzarelli i świeżą bazylią
    – Koktajl z krewetek z sosem słodko-kwaśnym i truskawkami
    – Szaszłyk z mango i krewetek marynowanych w limonkach i kolendrze
    – Kuleczki różowego melona z szynką parmeńską
    – Roladki z wędzonego łososia z chrzanowym musem mascarpone
    – Chipsy Pringels z musem czosnkowym i chorizo
    – Kuleczki serowe (twarożkowe) z ziołami/ orzechami/ żurawiną
    – Szaszłyki serowe z bakaliami/ piklami/ owocami
  • Volaventy (mini ciasteczka z ciasta francuskiego)
    – Z pastą z pieczonego buraka i wędzonej papryki
    – Z borowikami duszonymi w śmietanie z tymiankiem
    – Z delikatnym musem z wędzonego pstrąga
    – Z ricottą i wędzonym łososiem
    – Z awokado i zielonym jabłkiem
  • Kanapeczki koktajlowe: 
    – Z wędzonym łososiem i z pikantnym musem mascarpone na sezamie
    – Z kremem z cytryny i krewetką
    – Z tatarem z łososia, szalotkami i kaparami
    – Z carpaccio z wołowiny i marynowanymi w balsamico szalotkami
    – Z serem camemebert, masłem orzechowym i bakaliami
    – Z szynką parmeńską i rucolą
    – Z serkiem fromage z warzywami
    – Z jajkiem przepiórczym i anchovies
    – Z mozzarellą, pomidorkami koktajlowymi i bazylią