Loading

Menu

Przedstawiamy naszą kartę menu

Przystawki

Startery na dobry początek
  • Roast beef podany na rukoli pod płatkami parmezanu
  • Marynowane płatki kurczaka na mixie sałat w aromacie octu balsamicznego
  • Roladka z borowikami i beszamelem na sosie z cukinii z parmezanem
  • Grillowana polędwica wieprzowa z sałatką z granatu i melona
  • Roladka z wędzonego łososia z białym puchem serowym i galaretką z zielonego ogórka na aromatycznym carpaccio z czerwonego buraka
  • Ser camembert w cieście filo podany na knedelku z białego pieczywa
  • Pomidorowy tulipan z sakiewką z szynki serano
  • Tatar z łososia wędzonego z sosem miodowo musztardowym
  • Roladka z kurczaka z dodatkiem chutney dyniowo jabłokowego

Zupy

Rozgrzewające zupy o wielu smakach
  • Rosół z wiejskiej kury z domowym makaronem/z pierożkami
  • Zupa serowo-cebulowa soubise z ziołowymi grzankami
  • Krem brokułowy z grzankami czosnkowymi
  • Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
  • Krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
  • Krem z białych warzyw i młodego czosnku z jajkiem przepiórczym
  • Krem pomidorowo – paprykowy
  • Krem z buraczków z krutonami i jajkiem
  • Krem z cukinii i wędzonego łososia z paluchem z ciasta francuskiego
  • Krem z dyni z płatkami kurczaka i migdałami
  • Złocisty bulion z gęsiny z pulpecikami cielęcymi i makaronem marchewkowym
  • Zupa koperkowa z knelkami drobiowymi

Danie główne

Najważniejsze danie w karcie menu
  • Tradycyjny kotlet schabowy z pieczarkami
  • Kieszeń a’ la Dworek faszerowana indykiem z warzywami
  • Pierś z kurczaka w płatkach kukurydzianych
  • Bite polędwiczki w sosie kurkowym
  • Roladki wieprzowe nadziewane kapustą, boczkiem i pieczarkami w sosie kminkowym
  • Zraziki wołowe z farszem grzybowo-cebulowym podane z sosem śmietanowym
  • Pierś z kurczaka z nadzieniem szpinakowo-serowym pod chmurką sosu parmezanowego
  • Rolada ze schabu otulona chrupiącym boczkiem w sosie rozmarynowym
  • Sztufada wołowa w sosie własnym
  • Pierś z kaczki z musem pomarańczowym
  • Kurczak w cieście francuskim z pikantnym sosem pomidorowo-paprykowym
  • Pieczony schab z kostką nadziewany boczkiem z glazurowaną marchewką baby w sosie z zielonego pieprzu i żubrówki
  • Polędwiczki grillowane w sosie Calvados
  • Pieczeń z indyka w sosie borowikowym
  • Schab peklowany nadziewany boczkiem w sosie leśnym
  • Comber z królika nadziewany indykiem w aromatycznym sosie ziołowym

Dodatki do mięs

Ziemniaczki, kluseczki, surówki
  • Ziemniaki młode z koperkiem
  • Ziemniaki puree
  • Ziemniaki opiekane z czosnkiem i tymiankiem
  • Beza ziemniaczana
  • Zapiekanka ziemniaczana
  • Talarki ziemniaczane
  • Pieczone ziemniaki z serkiem czosnkowym
  • Frytki, dufinki
  • Kluski śląskie
  • Słoneczne kluseczki
  • Rosti
  • Tarta szpinakowa z cukinią i pomidorem
  • Ryż biały/ z przyprawami
  • Ryżowa gruszka
  • Kasza gryczana

Surówki:

  • Buraczki na ciepło
  • Ćwikła z chrzanem
  • Marchewka z ananasem
  • Z selera
  • Mizeria
  • Z kapusty białej/ czerwonej/ pekińskiej/ kiszonej
  • Kapusta czerwona z żurawiną
  • Kapusta zasmażana
  • Sałata zielona mix
  • Bukiet warzyw
  • Sałatka Cezar

Desery

Słodki przystanek, na ciepło lub na zimno
  • Marynowana gruszka z gałką lodów waniliowych w sosie czekoladowym  z prażonymi migdałami
  • Puchar lodowy z owocami/bakaliami i bitą śmietaną
  • Panna cotta z sosem malinowym
  • Szarlotka na ciepło z gałką lodów waniliowych
  • Mrożony nugat z migdałami z sosem czekoladowym lub śliwkowym
  • Puchar lodów waniliowych z gorącymi malinami
  • Pucharek Tiramisu
  • Czekoladowy fondant z gałką lodów miętowych i sosem malinowym
  • Strudel jabłkowo-gruszkowy na sosie waniliowym z gałką lodów gruszkowych
  • Mini pancakes z prażonymi jabłkami i rodzynkami, sorbetem z borówki amerykańskiej i syropem klonowym
  • Pinacolada cream
  • Torcik szampański z czekoladą
  • Pianka poziomkowa z wiśniami w żelu i lodami brzoskwiniowymi

Dania kolacyjne

Dodatkowe propozycje dań na ciepło
  • Filet z kurczaka otoczony chrupiącym boczkiem z sosem bazyliowo-czosnkowym
  • Cordon  Bleu
  • Filet z pstrąga  pod płatkami migdałowymi podany na sosie z zielonego szczypiorku
  • Filet z łososia w sosie koperkowo-cytrynowym
  • Polędwica z dorsza z makaronem Tagliatelle w sosie winnym z bukietem warzyw
  • Grillowany kurczak na sosie tymiankowo-miodowym
  • Rolada z kurczaka z wędzoną polędwiczką wieprzową z sosem parykowym
  • Żeberka duszone w kapuście z kminkiem
  • Szaszłyk z karkówki/z indyka przekładany wędzonką i warzywami
  • Pieczeń wieprzowa w sosie myśliwskim
  • Zrazy wołowe faszerowane boczkiem, cebulą i ogórkiem
  • Schab ze śliwką w sosie własnym
  • Roladki  z kurczaka nadziewane pieczarkami, grzankami, serem i szynką
  • Ragout z wołowiny na ostro
  • Barszcz podany z krokietem/ z pasztecikiem/ z sakiewką rozmaitości
  • Gulasz  Strogonow
  • Żur małopolski z jajkiem i kiełbasą
  • Bigos myśliwego
  • Bogracz z kładzionymi kluskami
  • Zupa meksykańska
  • Bitki z indyka w białym sosie
  • Wołowina duszona na dziko
  • Ragout z udźca indyka w cieście francuskim z bukietem warzyw
  • Wieprzowina w porach
  • Blanszet cielęcy

Zimna płyta

Małe co nieco na ząb
  • Półmisek wędlin i mięs pieczonych:
    – Kiełbasa wiejska, kabanos, szynka wiejska
    – Karczek pieczony szpikowany czosnkiem
    – Polędwica wieprzowa z imbirem i płatkami chili
    – Pasztet po staropolsku
    – Boczek z ziołami i musztardą francuską
    – Pasztet ze śliwką kalifornijską i żurawiną
  • Jajka nadziewane musem:
    – Pieczarkowym
    – Tuńczykowym
    – Szczypiorkowo-ziołowym
    – Chrzanowym
    – Musztardowym
    – Z łososia wędzonego zdobione ikrą
    – Tuńczykowym
  • Sałatki:
    – Tradycyjna jarzynowa
    – Z wędzonego łososia
    – Ryżowa z szynką i prażonym słonecznikiem
    – Ziemniaczana z boczkiem i pietruszką
    – Grecka z serem feta i oliwkami
    – Przekładaniec tuńczykowy
    – Meksykańska
    – Z szynką, porem i jajkiem
    – Z makaronem Farfalle i warzywami
    – Z kurczakiem, ananasem i porem
    – Z kaszą Kus-kus i warzywami
    – Z marynowanym selerem, szynką i żółtym serem
    – Georgia
    – Gyros
    – Waldorf
  • Ryby:
    – Śledzie: w oleju, w śmietanie,
    po mazursku, w zalewie octowej, po kaszubsku
    – Ryba po grecku
    – Tatar śledziowy z orzechami i grzankami
    z chrupiącą cebulką
  • Galarety:
    – Galaretki drobiowe/ wieprzowe/ warzywne
    – Galantyna wiosenna
    – Schab w galarecie
    – Ozorki w galarecie
    – Fileciki  łososia w galarecie
    – Szynka ze szparagami w galarecie
  • Zakąski: 
    – Roladki z łososiem norweskim
    – Śliwka zapiekana w boczku
    – Volaventy z pastami
    – Marynaty  mix
    – Rolady serowe
  • Sosy zimne do mięs:
    – Tatarski, Musztardowy, Chrzanowy,
    – Tysiąca wysp, Tzatziki, Konfitura z czerwonej cebuli
    – Salsa meksykańska, Cumberland, Chutney z cukinii i dyni
  • Owoce całe i krojone
  • Pieczywo mieszane (pszenne i razowe/ziarniste)

Stół wiejski

Bufet z tradycyjnymi swojskimi potrawami
  • Dania na ciepło:
    – Żeberka w miodzie zapiekane
    – Żeberka w kapuście zasmażanej
    – Żeberka w sosie barbecue
    – Biała kiełbasa z kapustą zasmażaną
    – Golonki w sosie porto
    – Pierogi do wyboru: ruskie, z kapustą i grzybami
    z mięsem, ze szpinakiem
  • Na zimno:
    – Szynka marynowana z kością
    – Kaszanka
    – Salceson
    – Schab ze śliwką
    – Kiełbasa wiejska
    – Rolada boczkowa
    – Ogórki kiszone/ małosolne
    – Smalec
    – Chleb wiejski

FingerFood

Bufet z ciekawie podanymi przekąskami
  • Przekąski zimne:
    – Conchiglioni z ricottą i wędzonym łososiem
    – Roladki z grillowanych bakłażanów nadziewane serem feta i suszonymi pomidorami
    – Roladki z cukinii nadziewane kozim serem z zielonym pieprzem
    – Roladki z zielonych szparagów i szynki parmeńskiej
    – Pomidorki koktajlowe z mini kulkami z mozzarelli i świeżą bazylią
    – Koktajl z krewetek z sosem słodko-kwaśnym i truskawkami
    – Szaszłyk z mango i krewetek marynowanych w limonkach i kolendrze
    – Kuleczki różowego melona z szynką parmeńską
    – Roladki z wędzonego łososia z chrzanowym musem mascarpone
    – Chipsy Pringels z musem czosnkowym i chorizo
    – Kuleczki serowe (twarożkowe) z ziołami/ orzechami/ żurawiną
    – Szaszłyki serowe z bakaliami/ piklami/ owocami
  • Volaventy (mini ciasteczka z ciasta francuskiego)
    – Z pastą z pieczonego buraka i wędzonej papryki
    – Z borowikami duszonymi w śmietanie z tymiankiem
    – Z delikatnym musem z wędzonego pstrąga
    – Z ricottą i wędzonym łososiem
    – Z awokado i zielonym jabłkiem
  • Kanapeczki koktajlowe: 
    – Z wędzonym łososiem i z pikantnym musem mascarpone na sezamie
    – Z kremem z cytryny i krewetką
    – Z tatarem z łososia, szalotkami i kaparami
    – Z carpaccio z wołowiny i marynowanymi w balsamico szalotkami
    – Z serem camemebert, masłem orzechowym i bakaliami
    – Z szynką parmeńską i rucolą
    – Z serkiem fromage z warzywami
    – Z jajkiem przepiórczym i anchovies
    – Z mozzarellą, pomidorkami koktajlowymi i bazylią

Dania wegetariańskie

Bufet na zamówienie lub indywidualne menu

Bufet wegetraiński:

  • Przekąski na zimno:
    – Pomidorki faszerowane
    – Parfait z łososia z kwaśną śmietaną
    – Mus z brokułów
    – Kuleczki serowe z ziołami, orzechami i sezamem
    – Wegetariańskie przekąski z tortilli
    – Szpinakowe naleśniki z ricottą
    – Roladki z grillowanej cukinii
    – Mini hamburgery z kotlecikami sojowymi
  • Przekąski na ciepło
    – Pieczona papryczka faszerowana kaszą kus-kus i warzywami w sosie serowym
    – Gołąbki wegetariańskie z soczewicą, ryżem i papryką w sosie grzybowym
    – Mule w białym winie z czosnkiem, kolendrą i papryczką jalapeno
    – Zapiekanka makaronowa z łososiem, brokułami i pomidorami

Menu wegetariańskie:

  • Zupy
    – Krem z pomidorów z kulkami mozzarelli
    – Krem marchewkowy z prażonymi migdałami
    – Krem z brokułów ze słonecznikiem i bazylią
    – Bulion warzywny z marchewki, kalafiora i brokuła
    – Krem z cukinii z łososiem wędzonym/ z grzankami
  • Dania ciepłe
    – Szaszłyk warzywny z dodatkiem bezy ziemniaczanej
    – Tagliatelle z borowikami, suszonymi pomidorami oprószone świeżymi ziołami
    – Warzywa w cieście tempura z pikantnym dipem z chili i imbirem
    – Bakłażan smażony z borowikami i kurkami w sosie śmietanowym z grzanką czosnkową
    – Pierogi ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i mozarellą
    – Faszerowana cukinia z dodatkiem ćwiartek ziemniaczanych
    – Gnocchi z sosem gorgonzola i orzechami włoskimi
    – Pene z pieczonym czosnkiem, szpinakiem i parmezanem
  • Dodatki do menu wegetariańskiego:
    – Ziemniaki opiekane z czosnkiem i tymiankiem
    – Kluski śląskie
    – Beza ziemniaczana
    – Tarta szpinakowa
    – Frytki/dufinki
    – Ziemniaki młode z koperkiem
  • Dania przekąskowe wege:
    – Tatar z owoców i warzyw podany z grzankami i kozim serem
    – Bruschetta z mozzarellą (salsa pomidorowa na grzance)
    – Panierowany kalafior z sosem czosnkowym
    – Ser camembert z żurawiną na mixie sałat
    – Koreczki z tortilli z selerem naciowym, rukolą, świeżą papryką i zielonym ogórkiem
    – Sałatka z rzodkiewką, zielonym ogórkiem, jajkiem i pomidorkami koktajlowymi
    – Sałatka z arbuzem, truskawką i melonem polana kremem balsamicznym